27 Mart 2017 Pazartesi

Trafik Ceza Ödeme İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Trafik Cezası ödemesi, online olarak ve kredi kartı ile ödenebilmektedir. Bunun ile ilgili en kolay ve verimli yol Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasıdır. İnternet Vergi Dairesi olarak adlandırılan bu sayfa ile plaka No girerek ne kadar trafik cezası aldığınız ve bu cezaların ödenip ödenmediğine dair bilgileri bulabilirsiniz. Sitede anlaşmalı bankaların kredi kartları ile ödeme yapılmasına imkan sağlayan güvenlikli ödeme sistemi bulunmaktadır.
Trafik Ceza Ödeme İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ise genelde bu konu ile ilgili olmaktadır. Örneğin site üzerinde borç sorgulama yaparken plakanızı bitişik şekilde yazmanız gerekmektedir, tescil tarihi olarak sıfır arabalar ile ikinci el olarak el değiştiren arabalar arasında fark bulunmaktadır. Sıfır araçların trafiğe tescil tarihi asfalta inip kayıt olduğu andır. İkinci el arabaların ise tescil tarihi sıfır olarak alındığı tarihi kapsamaz, noter tarafından onaylı satış sözleşmesi ne zamanı gösteriyorsa tescil tarihi sizin için odur. Dolayısı ile trafik borcu ödeme ve sorgulama yaparken bu bilgileri göz önünde bulundurmalısınız.
Anlaşmalı Trafik Cezası Ödenen Bankalar
Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden kredi kartı ile online trafik cezası ödeme yapacaksanız, bu kart mutlaka Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı olmalıdır. Bunun yanında anlaşmalı banka olmasına rağmen işlem yapılamayan kredi kartlarının mutlaka internet şubesi hakkında sorunu vardır. Bunu Bankanın müşteri hizmetleri danışmanını arayarak çözebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder